חשוב לדעת על הנגשת אתרים
הנגשת אתרים היא נושא קריטי שרלוונטי עבור מאות אלפי בעלי ומפעילי אתרי אינטרנט, אפליקציות או תוכנות מקוונות שונות בישראל. כמו כן, התקנות שאומצו בישראל...
חקיקת הנגישות נחשבת חדשה יחסית והמון בעלי עסקים, מפתחים של אתרי אינטרנט ואפילו מתכנתים מקצועיים לא בקיאים בה. עם זאת, בנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות כבר הצהירו שלא יינתנו הנחות ושכל מי שעומד בקריטריונים יצטרך לבצע הנגשת אתרים כנאמר בחוק. זו גם הסיבה בגללה ישנו מנגנון הבטחת חקיקה שכולל פיקוח על בנייה חדשה ועסקים חדשים, לצד מנגנון שעוסק באכיפה בלבד.
הסנקציות כלפי אתר אינטרנט שאינו מונגש מתחילות בהטמעה נכונה. המטרה של נציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות בהקשר הזה היא לפעול להעברת המידע לציבור בעלי המוגבלויות והצרכנים, והיא עושה זאת באמצעות קיום ימי עיון והפעלת קורסי רכזי נגישות ברשויות המקומיות. במקביל, בנציבות שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות מנסים להטמיע את הוראות החוק באמצעות שיתוף פעולה עם משרד התמ"ת והעלאת המודעות הציבורית. את המודעות הציבורית להטמעה נכונה של כללי הנגישות מעלים בעזרת קמפיינים בתקשורת ושלל פעילויות שטח.
מנגנוני הפיקוח שפועלים טרם הטלת סנקציות כלפי אתר שאינו מונגש כוללים כאמור את מנגנון הפיקוח על בנייה חדשה ואת מנגנון הפיקוח על בתי עסק. אף על פי שמדובר בפיקוח פיזי על בניינים ציבוריים ובנייני מגורים חדשים, הוראות החוק תקפות גם בנוגע לאתרים נגישים באינטרנט. במילים אחרות, מנגנוני הפיקוח פועלים מתוקף אותו חוק ולכן הסנקציות על אתרים שאמורים להיות מונגשים אך לא עומדים בדרישות החוק זהים לאלו שמוטלים על בניינים ציבוריים ובנייני מגורים שאינם נגישים לבעלי מוגבלויות.
בעלי אתרי אינטרנט שלא מנגישים אותו כקבוע בחוק חשופים לתביעה במסלול מנהלי ובמסלול אזרחי. במסלול המנהלי חשופים בעלי אתרים שמפרים את ההנחיות לצו נגישות שמחייב אותם בהנגשה מיידית. בין היתר, המפר את הצו גם לאחר שניתן עלול להיקנס בגובה של עד 75 אלף ש"ח ובעוד 3,700 ש"ח נוספים לכל יום של הפרה מעבר לתקופה שנקבעה בצו הנגישות. במידה ומדובר באתר אינטרנט של תאגיד, ישנה סנקציה של כפל קנס, בהטלת אחריות ובקנס של 75 אלף ש"ח על כל נושא משרה או עובד אחראי.
במסלול האזרחי ישנם שני תתי-מסלולים שבהם ניתן להטיל סנקציות כלפי אתר שאינו מונגש. תת-המסלול הראשון הוא של תביעה פרטנית, ובו כל אדם עם מוגבלות או ארגון שמייצג אותו יכולים לתבוע את בעלי האתר בדרישה לבצע התאמת נגישות – או לחילופין לתבוע לצורך קבלת פיצוי כספי ללא הוכחת נזק עד סכום של 62 אלף ש"ח. במידה והתובע מוכיח שנגרם לו נזק כספי בסכום גבוה, הוא רשאי לתבוע בגינו.
לשם השוואה, תת המסלול השני של המסלול האזרחי מאפשר לכל אדם עם מוגבלות או לארגון שמייצג אותו להגיש תביעה ייצוגית בשמם של אנשים אחרים עם מוגבלות. בתביעה ייצוגית מן הסוג הזה אמור בית המשפט לאשר את המקרה רק לאחר שהשתכנע שהתקיימו התנאים המוקדמים לכך בחוק. עם זאת, בתביעות ייצוגיות שנוגעות לזכויותיהם של אנשים עם מוגבלות אפשר לתבוע פיצויים גם ללא הוכחת נזק וזאת בהינתן והתקבל אישור מבית משפט.
בעלי אתרי אינטרנט לא צריכים להגיע למצב שבו הם עומדים מול סנקציות חמורות בשל אי-נגישות. ישנם כלים רבים להנגשה נוחה, מהירה ויעילה של כל סוגי אתרי האינטרנט והאפליקציות וכדאי לנצל אותם. כמו כן במקרה של צורך בהנגשה מלאה לאתר לטפל בו לא רק ברמה הבסיסית אלא המקיפה, מומלץ לשכור שירותי ספק המתמחה בכך.
אנו ב iAccessibility רואים חשיבות עליונה בהנגשת אתרים וזמינים לשירותכם לביצוע הנגשת אתרכם . פנו אלינו עוד היום במייל: [email protected] או התחילו את ההנגשה על ידי התקנת תוסף נגישות מתקדם באתרכם.
הנגשת אתרים היא נושא קריטי שרלוונטי עבור מאות אלפי בעלי ומפעילי אתרי אינטרנט, אפליקציות או תוכנות מקוונות שונות בישראל. כמו כן, התקנות שאומצו בישראל...