הנגשת אתר וורדפרס
מערכת ניהול התוכן וורדפרס מופצת באופן חופשי תחת רישיון ציבורי כללי ומשמשת נכון להיום כפלטפורמה העיקרית של מיליוני אתרי אינטרנט ברחבי העולם. כתוצאה מכך...
תוסף הנגשה מאפשר הגדלת טקסטים, הפעלת מצבי ניגודיות לנוחות קריאה, הפעלת פונט קריא, הדגשת קישורים עם קו תחתי, הדגשת רכיבים בפוקוס באמצעות מסגרת והטמעת כפתור לקפיצה או דילוג לדף הראשי באתר. אלו כולם פתרונות מעולים, נוחים ונגישים עבור בעלי מוגבלויות, אך כפי שציינו ישנם עוד קריטריונים שיש לבחון, ואשר דורשים התייחסות נפרדת.
על מנת להבין מדוע, הן מבחינה חוקית והן ברמה החברתית והמוסרית, תוסף נגישות אינו מכסה את כל הטווח – צריך להבין למה הכוונה בהנגשה מלאה של אתר.
ראשית, כלל הפעולות שיש לבצע לטובת הנגשת האתר הן שדרוג והתאמת קוד HTML, הנגשת טפסים וניהול מונגש יחד עם כתיבת הצהרת נגישות. במילים אחרות, התוסף מאפשר לבצע התאמות מסוימות ואת השאר צריך לבצע בקוד של האתר, דבר שאינו אפשרי לשליטה אוטומטית של תוסף כזה או אחר. שנית, כדאי לזכור כי שימוש בתוסף לצורך הנגשת אתרים שמחויבים על פי חוק בהתאמה לצרכים של בעלי מוגבלויות לא מסיר מבעלי האתר את האחריות לעמידה בדרישות החוק.
הנגשת אתר זה לא רק תוסף נגישות כי יש צורך במענה מקצועי וליווי הדוק. את הליווי ניתן לתאם רק מול אנשי מקצוע, מומחים ומפתחים שעברו הכשרה ייעודית. לחילופין, אי אפשר לצפות שהתקנה של תוסף נגישות תעניק את אותה תמיכה כמו זו של חבילת שירותים רחבה ומקיפה. חבילת השירותים והתוסף יחד הם הדרך היחידה לספק את המענה לצרכי הגולשים, להימנע מאי עמידה בתנאי החוק, להימנע מאכזבה מצד גולשים בעלי מוגבלויות וגם להגדיל את קהל היעד ואת כמות הכניסות לאתר.
עוד סיבה בגללה הנגשת אתר לא מסתיימת בהתקנה של תוסף קשורה לתחזוקה. התחזוקה השוטפת היא הדרך היחידה להמשיך להבטיח את ההתאמה של האתר לדרישות הנגישות הקיימות והחדשות. החוק כפי שהוא כיום עדיין לא הגיע לניסוח הסופי שלו, מה גם שסביר להניח שזה כלל לא יקרה. כתוצאה מכך, בעלי אתרים שרוצים לדאוג להנגשה של האתר בטווח הקצר והארוך לא יכולים ולא אמורים להסתפק בתוסף בלבד, אלא להיות עם היד על הדופק ולבצע פעולות משלימות כאשר אלו נדרשות.
מהאמור לעיל אפשר להבין מדוע תוסף נגישות אינו מחליף הנגשה מלאה באתר. מהבחינה הזו, התוסף הוא עדיין תוספת ולא תחליף. התוסף לבדו לא יכול לשמש כאלטרנטיבה להנגשה וזו גם הסיבה בגללה בעלי אתרים לא מרשים לעצמם להסתפק בו. אומנם, מבחינה כספית גרידא, עדיף להשקיע כמה שקלים בתוסף הדואג לאספקטים רבים, במיוחד כזה הנמכר יחד עם חבילת שירותים רחבה ולהשיג שקט נפשי וביטחון.
למרות שאי אפשר להסתפק רק בהם, בעלי אתרים שרוצים להיכנס לעובי הקורה ולבדוק מה תוספי נגישות מציעים להם צריכים להשתמש בכמה קריטריונים לצורך השוואה יסודית ויעילה. בשלב הבסיסי מומלץ לבדוק האם התוסף מאפשר הנגשה לאתר אינטרנט בכל מצב ומגבלה ועל כל פלטפורמה. בשלבים מתקדמים אפשר להשוות בין תוספי הנגישות לפי התמיכה הניתנת של החברה שפיתחה את תוסף הנגישות ומומלץ שלא לבחור אוטומטית תוסף חינמי ולזכור כי אין מתנות חינם.
בעלי אתרים נעדרי יכולת טכנית להיכנס לעובי הקורה ולהשוות בין תוספי נגישות צריכים להתייעץ עם אנשי מקצוע. בעזרת מעורבות צמודה של חברה מיומנת, מנוסה ואמינה אפשר ליהנות מכל היתרונות של תוסף נגישות ייעודי בלי לוותר על שירותי ההנגשה המשלימים. בסופו של דבר, בעלי אתרים לא יכולים להתחמק מהעובדה שתוסף הנגישות הוא חלק מסל פעולות רחב שיש לבצע לצורך הנגשה מלאה באתר. ככל שבעלי האתרים מקדימים להבין זאת, כך קל להם יותר להתמודד עם דרישות החוק ועם התקנות החדשות.
נציגנו ישמחו להעמיד לרשותך את תוסף הנגישות iAccessibility על ידי הרשמה ורכישה אונליין ולהעניק שירותי הנגשת אתר מלאים באמצעות פניה אלינו
מערכת ניהול התוכן וורדפרס מופצת באופן חופשי תחת רישיון ציבורי כללי ומשמשת נכון להיום כפלטפורמה העיקרית של מיליוני אתרי אינטרנט ברחבי העולם. כתוצאה מכך...